Pe data de 4 Octombrie anul 2022, Google Translate a incheiat colaborarea cu statul chinez si limba chineza. Daca pana in acea perioada se puteau realiza traduceri din limba chineza,… Incepand din 4 Octombrie acestea nu au mai putut fi accesate. Unul dintre cele mai importante motive specificate de platforma online, a fost numarul foarte mic de utilizatori. Prima sesizare referitoare la acest aspect a fost la inceputul weekend-ului, cand cetatenii din China nu au putut sa acceseze platforma.
Aceasta aplicatie a functionat pentru utilizatorii din China incepand din anul 2017. Cu toate acestea, Google Translate nu se afla la prima intrerupere pentru cetatenii chinezi. Astfel, in anul 2021, compania Google a avut prima oprire de servicii de traduceri pentru cetatenii din aceasta regiune.
Motivele reale de intrerupere nu sunt totusi foarte clare. Cu toate ca cei de la Google au mentionat ca numarul de utilizatori este destul de mic, pare de crezut aceasta afirmatie. Cu toate acestea, anumite puncte sunt descoperite pe parcurs.
Google Translate intrerupe serviciile de traducere pentru limba chineza si statul chinez
Desi nu este cunoscut numarul de utilizatori al platformei Google Translate, un ziar din China a incercat sa vina cu dovezi mai detaliate. Acesta a sustinut ca in luna August a fost raportat numarul de 53.5 milioane de vizitatori.
Conform datelor anuntate de publicatiile chineze, aflam ca optiunea de traducere din browser-ul Chrome nu mai este disponibila in China. Si totusi, de unde au pornit pana la urma aceste restrictii?!?
Google a trebuit sa se muleze pe politicile statului chinez
Aceste restrictii isi au originea in urma cu mai multi ani. De asemeni, suntem constienti ca 53.5 milioane de utilizatori reprezinta un numar enorm. Asadar, raspunsul pe care l-au oferit cei de la Google nu pare unul veridic. Indiferent de situatie, Google a incercat de nenumarate ori sa intre in piata din China.
Cu toate acestea, in anul 2010 compania si-a retras motorul de cautare de pe piata. Cei de la Google au sustinut ca firma nu se putea mula pe politicile aplicate de statul chinez. Google a sustinut atunci dar si acum, ca scopul motorului de cautare este de a organiza informatia in mediul online. Aceasta va trebui sa fie utila, folositoare, dar si accesibila.
Politica Chinei este simpla si directa cu orice companie online
Statul chinez desi a dat semne de deschidere catre nou, isi pastreaza la baza aceeasi premisa. Astfel, va trebui ca fiecare companie ce vine din afara Chinei, sa respecte cu strictete ceea ce solicita aceasta tara.
Statul chinez considera ca toate aplicatiile ce vor rula in China, vor trebui sa se acomodeze pentru Politicile de Cenzura chinezesti. China a blocat in urma cu ceva timp, platforma Gmail si Google Maps. Cu toate acestea, aplicatiile Google nu au fost singurele blocate. In aceeasi perioada, au fost blocate foarte multe conturi de Facebook.
Google si statul chinez nu se inteleg de foarte mult si probabil nu se vor intelege in continuare – parerea unui birou de traduceri
Sunt anumite elemente care par gresite de ambele parti. Statul chinez, dar si foarte multe persoane din China, nu doresc sa interactioneze cu sotf-urile Google. Parerile sunt de multe ori impartite, iar de cele mai multe ori informatiile pe care le obtinem ne socheaza pe toti.
Agentiile de traduceri si traducatorii din China vor avea cel mai mult de suferit. De asemeni, traducerile de limba chineza nu se pot realiza de aceasta data prin Google Translate. Razboiul China – Google este de foarte mult timp si credem ca ar trebui sa fie momentul in care totul va inceta.
Noi nu suntem nici de o parte nici de alta. Consideram ca daca Google doreste sa penetreze o tara noua cu produsele proprii, va trebui sa gaseasca o cale de mijloc. Va trebui sa inteleaga, ca se va angaja catre o politica noua si va trebui sa o accepte.
Nu exista bine si rau de aceasta data
Sa nu uitam ca nici Google nu este ingerul Planetei! Mai ales in aceasta perioada de razboi, nu putem spune ca se lauda cu acte pacifiste. In ultimul timp, acesta a pus satelitii sa supravegheze armatele rusesti pe teritoriul Ucrainei. Practic, acest fapt a dus la omararea a sute de soldati de origini ruse.
Suntem curiosi daca persoanele care conduc aceasta corporatie au dat REC, pentru a vedea decesele provocate. Si desigur, putem sa intoarcem foaia si sa vedem cat de multa lipsa de informare este pentru statul chinez.
Acesta a fost articolul. Daca tot ati ajuns cu noi pana la sfarsit, va recomandam biroul nostru de traduceri AQualityTranslation. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!